Vrijdag 30 september is ons kantoor gesloten i.v.m. een personeelsbijeenkomst. Ook telefonisch zijn we dan niet bereikbaar!
Vrijdag 30 september is ons kantoor gesloten i.v.m. een personeelsbijeenkomst. Ook telefonisch zijn we dan niet bereikbaar!
TestVrijdag 30 september is ons kantoor gesloten i.v.m. een personeelsbijeenkomst. Ook telefonisch zijn we dan niet bereikbaar!
10 aug | Nieuws

Bijen en wespen

Wespen en bijen

Momenteel ontvangen wij veel vragen over het weghalen van bijen- en wespennesten bij onze huurders. Vincio Wonen informeert u graag hierover.

Bijen en hommels
Zoals u misschien weet zijn bijen en hommels beschermd. Door een aantal redenen is het aantal bijen en hommels in Nederland de laatste jaren sterk verminderd. Bijen spelen een belangrijke rol in onze natuur en hebben een beschermde status gekregen. Dit betekent dat Vincio Wonen géén actie onderneemt wanneer u een bijennest heeft in of buiten uw woning.

Imker en bijen
Heeft u last van bijen of hommels in of buiten uw woning, dan adviseren wij u om zelf contact op te nemen met bijvoorbeeld een lokale imker. Een imker is iemand die zelf bijen houdt en veel kennis heeft van deze insectensoorten. Hij of zij kan u informeren en mogelijk advies geven, zodat u zeker weet dat bijen niet schadelijk zijn voor u en uw naasten.

Wespen
Door het goede voorjaar (veel zon, weinig regen en warme temperaturen) is het aantal wespennesten hoger dan normaal. Wespen zijn niet beschermd en kunnen dus bestreden worden. Het bestrijden en weghalen van wespennesten is voor kosten van de huurder.

Belangrijk om te weten

  • Bijen en hommels zijn beschermde insectensoorten: deze mogen niet bestreden worden.
  • Vermoedt u dat er een bijen- of hommelnest in of buiten uw woning is, dan kunt u contact opnemen met een plaatselijke imker. Deze persoon kan uw vragen beantwoorden en uitleg geven over deze insecten. Kijk voor meer informatie op www.bijenstichting.nl of www.bijenhouders.nl.
  • Heeft u overlast van wespen in of buiten uw woning, controleer dan waar deze vandaan komen.
  • Wespen kruipen graag in kleine openingen, zoals open stootvoeg in muren. Vaak zijn de nesten aan de zonnekant van uw woning.
  • De huurder is zelf verantwoordelijk voor het verwijderen van een wespennest. De kosten zijn dus voor eigen rekening.

Wilt u meer weten over het bestrijden van een wespennest, dan verwijzen wij u graag naar Ontsmettingsbedrijf Italiaander bv, tel. nr. 045 - 572 13 98.

Zij kunnen u deskundig advies geven en indien gewenst, het wespennest verwijderen.

Terug
Terug
Vinco Wonen