Vacature medewerker financien

Vincio Wonen zoekt...

Vincio Wonen maakt zich al 100 jaar sterk voor wonen in Parkstad Limburg. Wij werken elke dag aan passend wonen in een prettige omgeving voor mensen die daarin zelf niet kunnen voorzien. Ruim 2.800 huishoudens in Heerlen, Hoensbroek en Brunssum zijn thuis bij ons. Daarnaast beheren we winkels en garages. Tevreden huurders, jong en oud, alleenstaand of gezin; daar gaan we voor!

Vincio Wonen is per direct op zoek naar een nieuw talent!

Heb jij je HBO-opleiding afgerond (richting financieel/bedrijfseconomisch) en heb je ambitie om door te groeien naar een financiële beleidsfunctie?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Als Medewerker Financiën start je in deze groeifunctie met een zeer divers takenpakket;
een uitdagende functie met volop ontwikkeling

(36 uur, M/V/X)

Dit zijn wij

Vincio Wonen maakt zich sterk voor wonen in Parkstad Limburg. Elke dag werken wij aan passend wonen in een prettige omgeving. Ruim 2.900 huishoudens in Heerlen en Brunssum zijn thuis bij ons.
Wie bij Vincio Wonen werkt is maatschappelijk betrokken, verbonden met bewoners, stelt vragen, luistert goed, helpt op te lossen en neemt eigen verantwoordelijkheid.
En we hebben een cultuur waar we continu verbeteren. We streven naar een inclusieve organisatie die een afspiegeling is van de diversiteit van onze bewoners.
Meer informatie vind je op onze website: www.vinciowonen.nl/inclusiviteit

Functie en werkomgeving

Als Medewerker Financiën ben je verantwoordelijk voor een zeer divers takenpakket. Je komt te werken in een ambitieuze organisatie waarbij de focus ligt op kwaliteit, efficiency, leren en verbeteren. Hierbij worden initiatief en persoonlijke ontwikkeling gefaciliteerd. De afdeling bedrijfsvoering, waar deze functie onder valt, bestaat uit 7 collega’s die jou graag verwelkomen in hun team. Met een persoonlijk opleidings- en ontwikkelplan ga je aan de slag en blijf je tegelijkertijd leren. De bedoeling van deze startfunctie is dat je binnen 5 jaar uitgroeit tot een volwaardige financieel beleidsmedewerker. En ondertussen draag je bij aan de verdere ontwikkeling van Vincio Wonen en ben je medeverantwoordelijk voor het leveren van een uitstekende dienstverlening. 
Kortom: een uitdagende leerfunctie binnen een dynamische organisatie met volop ontplooiingsmogelijkheden.

Om uit te groeien tot financieel beleidsmedewerker hebben wij het volgende ontwikkeltraject voor ogen

Startfase
Om de processen van onze organisatie goed te kunnen doorgronden, en eventueel te helpen verbeteren, bieden wij deze functie als een groeitraject, waarbij je start met het goed leren kennen van onze financieel administratieve processen en applicaties. Je leert tevens de sector kennen en leert alle kneepjes van het vak. Je levert een bijdrage aan:

 • de financiële cyclus
 • maandelijkse afsluiting
 • omzetbelasting
 • dossiervorming
 • controle salarisadministratie
 • standenregisters
 • het grootboek,
 • stook- en servicekosten van bewoners

De volgende stap
Je hebt nu voldoende kennis en ervaring van de sector en je maakt de volgende stap:

 • je start een opleidingstraject (intern en mogelijk extern) om je klaar te maken voor de functie financieel beleidsmedewerker
 • je zult gaan rekenen aan onze: vastgoedportefeuille, begrotingen, jaarrekening en bestuursrapportages

Uitgroei tot volwaardig financieel beleidsmedewerker
Je hebt voldoende kennis en door ervaring op te doen wordt je volwaardig financieel beleidsmedewerker. In die spilfunctie word jij:

 • sparringpartner,
 • aanspreekpunt en
 • adviseur voor het management van Vincio Wonen.

Hoe ziet jouw dag eruit?
's Ochtends start je dag tussen 8 en 9 uur thuis of op kantoor. Bij deze functie mag je namelijk de helft van de tijd vanuit huis werken, hoe fijn is dat? Nadat je bent opgestart open je je mailbox en ga je aan de slag. Je werkzaamheden zullen bestaan uit het vastleggen van transacties en het analyseren van de uitkomsten van deze vastleggingen. Je gaat in gesprek met collega’s en betrokkenen om de onderliggende informatie van de transacties te verzamelen en begrijpen. Tijdens de lunch maak je met een paar collega’s even een frisse wandeling of je geniet van je lunch in de leefkeuken. Na de lunch heb je een gesprek met een huurder en legt hem uit waarom hij voor welke servicekosten moet betalen. Je zet facturen klaar voor betaling en kijkt of die door de juiste mensen worden gecontroleerd en goedgekeurd. Je gaat in gesprek met je andere teamleden om bij te kunnen dragen aan de rapportages en analyses.

Wie zoeken wij?

Een ambitieuze starter die wil doorgroeien in de wereld van financiën. Met je collega’s van de afdeling bedrijfsvoering, en door het volgen van in- en externe opleidingen, ontwikkel jij je tot een zelfstandige professional. Deze startfunctie is passend als je voldoet aan dit profiel:

 • je hebt een afgeronde HBO-opleiding (richting financiën/bedrijfseconomie)
 • je bent leergierig en houdt van doelen stellen
 • je hebt een heldere manier van communiceren en je kunt je ideeën goed overbrengen aan anderen
 • je bent ambitieus en gericht op kwaliteit en resultaat. Je bent open, eerlijk en nieuwsgierig naar de wereld achter de cijfers

Dit is wat we bieden

 • een leuk team met totaal 35 Vincio collega’s
 • direct na een proeftijd van 2 maanden krijg je een vast dienstverband
 • je start als Medewerker Financiën in schaal G, salaris volgens de CAO Woondienstenschaal G (min. € 3.095 en max. € 3.789) met de mogelijkheid tot doorgroei naar financieel beleidsmedewerker in CAO Woondienstenschaal J (min.  € 3.969 en max. € 5.361).
 • ruime opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
 • een fietsregeling en bedrijfsfitness
 • een eigen laptop en gebruik mobiele telefoon
 • een talentanalyse (TMA) en een assessment
 • de werklocatie is ons kantoor in Hoensbroek. Het is mogelijk om op termijn ook hybride te werken

Procedure

Bij het invullen van deze functie laten wij ons begeleiden door Atrivé.
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Atrivé ([email protected] of 030 - 693 60 00).
En ben je geïnteresseerd? Reageer dan zo snel mogelijk door je CV en sollicitatiebrief met motivatie te sturen naar: [email protected].
Je krijgt binnen een week een ontvangstbevestiging. De eerste gespreksronde vindt digitaal plaats met Atrivé. De tweede gespreksronde zal bij Vincio Wonen worden gehouden.
Een talentanalyse (TMA) en een assessmentdag maken onderdeel uit van ons selectieproces. Wij gaan zorgvuldig met jouw gegevens om en gebruiken die alleen voor de werving in het kader van deze vacature. Na de invulling van de vacature vernietigen wij jouw sollicitatie, inclusief alle gegevens, behalve als jij expliciet hebt aangegeven dat wij jouw CV in portefeuille mogen houden. Deze vacature is alléén bedoeld voor sollicitanten, niet voor bedrijven om hun werving-, selectie of personeelsdiensten aan te bieden. Delen via social media mag wel!

Terug
Terug
Vinco Wonen