08 nov | Bewonersportretten

Een onverwacht telefoontje

De Dem. Begin oktober kreeg Bettina Bovens (42) de sleutel van haar nieuwe woning in Hoensbroek. Het telefoontje dat zij in aanmerking kwam voor dit huis kwam totaal onverwacht. Het tempo waarop de woning werd opgeknapt verbaasde haar nog meer. “Nog geen twee weken later had ik de sleutel in mijn handen en kon er verhuisd worden.”

“Twee jaar geleden begon mijn zoektocht naar een nieuw huis voor mij en mijn twee kinderen Megan (15) en Donnie (11), hond Ted en kat Messie”, vertelt Bettina aan de eetkamertafel. “Ik had mij toen bij alle corporaties in Parkstad ingeschreven, dus ook bij De Voorzorg.” “Maar eerlijk gezegd was ik die inschrijving door het drukke leven van alledag vergeten. Tot mijn oog viel op mijn huidige woning in De Dem. Ik besloot te reageren en ontving snel een telefoontje met de vraag of ik nog interesse had.

Daarop volgde snel een telefoontje met de vraag of ik nog interesse had in een gezinswoning. Indien ja, kon ik diezelfde dag nog een kijkje nemen. Ik was totaal flabbergasted, maar wilde graag gaan kijken. Een uur later stond ik in het huis en weer een uur later was alles geregeld. Ik zou de laminaatvloeren overnemen van de vorige bewoner en de technische dienst zou op sommige plekken het stukwerk en de plafonds herstellen, de bestrating in de tuin aanpakken en oud behang verwijderen. Al die klusjes zijn werkelijk in een sneltreinvaart uitgevoerd, want twee weken na mijn eerste bezichtiging kon ik al verhuizen. Ik ben er nog beduusd van.”

Van huis naar thuis

“De meubels staan op hun plek en de meeste dozen zijn leeggehaald en opgeruimd, maar we zijn nog niet gesetteld”, lacht Bettina. “De schuur staat nog vol, overal liggen nog spullen en er moet nog veel geregeld worden. 

Je vergeet eigenlijk hoeveel impact een verhuizing heeft. Alles gaat door je handen en moet een nieuwe plek krijgen. Dit huis is ook nog eens iets kleiner dan mijn vorige woning. Dus het is passen en meten. Maar ik ben blij hier. De buurt is rustig en mijn nieuwe buren zijn heel vriendelijk. In mijn vorige woning wilden de kinderen nooit alleen zijn, hier kan dat wel en kan ik ze met een gerust hart alleen naar school laten fietsen. Dat voelt fijn en veilig. De hond is ook blij. We hoeven de straat maar uit te lopen en genieten van een mooi en uitgestrekt wandelgebied. Alleen de kat is niet blij. Mijn vorige buurt was zijn domein en overal had hij een adresje waar hij te eten kreeg. Hier moet hij zeker in de beginperiode binnen blijven. Wij moeten natuurlijk allemaal even wennen. De eerste indruk is fijn. Ons nieuw huis en zeker ook ons nieuwe buurtje voelt prettig. Nu moet deze nieuwe plek nog ons thuis worden. Dat heeft tijd nodig.”

Terug
Terug
Vinco Wonen