Reparaties kunt u direct via telefoonnummer 045 - 522 32 88 melden
Reparaties kunt u direct via telefoonnummer 045 - 522 32 88 melden
TestReparaties kunt u direct via telefoonnummer 045 - 522 32 88 melden
01 dec | Nieuws

Opleveren van de woning na huuropzegging

Als de huur van een woning wordt opgezegd, willen we natuurlijk zeker weten dat alles in orde is met de woning (tuin/berging). Een Vincio Wonen woonmakelaar komt twee keer bij de woning langs: tijdens de vooropname en de eindopname.

De vooropname

Een woonmakelaar van Vincio Wonen loopt samen met u door de woning om te kijken of deze zo kan worden opgeleverd. Misschien heeft u iets aan de woning veranderd dat moet worden hersteld. Sommige aanpassingen kunnen ook worden overgenomen door een nieuwe huurder of door Vincio Wonen. De woonmakelaar geeft tips en adviezen en vertelt u precies wat wel en niet gedaan moet worden. De afspraken legt de woonmakelaar vast. U kunt de werkzaamheden alsnog zelf aanpakken. We zijn wettelijk verplicht om direct ook de kosten inzichtelijk te maken als een door ons ingehuurde partij (aannemer) het zou gaan doen. Wanneer de woning leeg en schoongemaakt is, volgt de eindopname.

De eindopname

De woonmakelaar loopt samen met u de woning door om te zien of deze is opgeleverd zoals tijdens de vooropname is afgesproken. De woonmakelaar noteert ook de meterstanden en neemt de sleutels in ontvangst van u.

Mocht de woning niet juist opgeleverd zijn, dan laat Vincio Wonen de werkzaamheden uitvoeren door een aannemer. De kosten zijn dan voor u. Als wij opdracht geven tot deze werkzaamheden, kunnen wij dit alleen doen met partijen waar wij contractafspraken mee hebben. We begrijpen dat dit ‘dure’ partijen zijn voor een particulier. Wij zullen bij de vooropname altijd met u in gesprek gaan hierover en samen zoeken naar andere oplossingen.

We zien dat oudere mensen, ook onze huurders, steeds langer thuis wonen. Men verlaat de woning op hoge leeftijd en dat gaat vaak gepaard met fysieke of mentale beperkingen. Vincio Wonen heeft aandacht voor de sociale situatie. Beschikt u als huurder over een netwerk? Is er aanvullende zorg nodig van andere partijen? Uitgangspunt is dat u als huurder zelf zorgt voor de oplevering van de woning, of zelf tijdig hulp inschakelt. Heeft u vragen hierover geef dat dan aan bij de vooropname of bij de huuropzegging. We zoeken samen naar een oplossing.

Wilt u meer weten over dit onderwerp, lees dan hier verder

https://www.vinciowonen.nl/weten-en-regelen/huur-en-betalen/huur-opzeggen

Terug
Terug
Vinco Wonen