07 apr | Nieuws

Wij heten u ook graag welkom op Thuis in Limburg!

In Limburg bieden vrijwel alle woningcorporaties hun huurwoningen aan via de website ‘Thuis in Limburg’. Samen verhuren zij ruim 90.000 woningen, parkeerplaatsen en garages in onze provincie. Ook Vincio Wonen heeft zich bij Thuis in Limburg aangesloten. Zodra er bij ons een woning vrijkomt, vindt u de advertentie daarvan op www.thuisinlimburg.nl. De ‘funda’ van de huurwoningen in Limburg, zeg maar. Onze woonmakelaar Petra Hanssen geeft hier antwoord op enkele vragen over Thuis in Limburg.

Waarom doet Vincio Wonen mee met Thuis in Limburg?

Thuis in Limburg maakt het zoeken naar een huurwoning voor de woningzoekende makkelijker. Je vindt er alle beschikbare huurwoningen bij elkaar. Afhankelijk van uw inkomen, leeftijd en gezinssituatie kunt u zich voor een woning inschrijven. U ziet dan meteen ook hoeveel mensen zich al voor de betreffende woning hebben ingeschreven. En hoeveel kans u dus maakt om de woning toegewezen te krijgen. Dat is wel zo open en transparant.

Gaan alle deelnemende woningcorporaties intensiever samenwerken?

We blijven allemaal zelfstandige woningcorporaties. We werken wel steeds meer samen om het woningaanbod makkelijker toegankelijk te maken voor onze huurders.

Wat moet ik doen om mij in te schrijven voor een woning?

Iedereen kan alle beschikbare woningen op Thuis in Limburg zien. Om te kunnen reageren op een specifieke woning, moet u eerst een account aanmaken. Dat is gratis. Ik raad iedereen aan om dit meteen al te doen. Als u alle gegevens hebt ingevuld, ziet u meteen of u in aanmerking komt voor de betreffende woning. Alle corporaties hebben immers de plicht om passend toe te wijzen. Het inkomen speelt hierbij een belangrijke rol.

Welke gegevens zijn er nodig voor een inschrijving?

Om een account aan te maken, moet u uw naam, een e-mailadres en een telefoonnummer invullen. Om te kunnen reageren op een woning, zijn meer gegevens nodig. Zoals een recente inkomensverklaring, een verhuurdersverklaring, een uittreksel van uw woonverleden, drie recente loonstrookjes en een geldig legitimatiebewijs.

Op hoeveel woningen mag ik reageren?

U mag op maximaal 5 woningen reageren. Zodra u reageert, ziet u meteen al op welke plaats u staat. U ontvangt dan ook automatisch bericht voor een eventuele bezichtiging. Vanwege het toegenomen aantal reacties op onze woningen, organiseren wij hiervoor ook groepsbezichtigingen.

Hoe lang heb ik de tijd om te beslissen?

Het gaat snel tegenwoordig. Een advertentie voor een huurwoning staat gemiddeld een week online. Er zijn op het moment meer mensen die een huurwoning zoeken dan wij kunnen aanbieden. Komt u in aanmerking voor een woning, dan moet u binnen 24 uur laten weten of u de woning accepteert. Als u de woning niet accepteert kunnen we zo snel verder om iemand anders een kans te geven.

Wat kan ik doen om meer kans te maken op een woning?

Allereerst is het belangrijk dat u een account aanmaakt. Ook al woont u op dit moment naar tevredenheid of heeft u zojuist pas een huurcontract getekend. Als u straks nog bijvoorbeeld naar een seniorenwoning, een gezinswoning of een appartement wilt verhuizen, heeft u een langere inschrijftijd. Het heeft ook zeker zin om regelmatig naar het aanbod te kijken. Nog makkelijker is het om een zoekprofiel aan te maken. Dan hoeft u niet zelf te kijken maar ontvangt u een tipbericht van Thuis in Limburg als er een woning vrij komt die aan uw eisen voldoet. Dan weet u zeker dat uw favoriete woning niet aan uw neus voorbij gaat.

Ik heb weinig verstand van computers? Kan ik mij dan toch inschrijven?

Jazeker. Kom gerust langs op ons kantoor; dan helpen wij u verder.

U vindt Thuis in Limburg
via www.thuisinlimburg.nl

of via onze eigen website
www.vinciowonen.nl

Hoe wordt een woning via
Thuis in Limburg toegewezen?

De toewijzing gebeurt hetzelfde als bij Vincio Wonen. Belangrijke criteria zijn:

Uw leeftijd

Hoort u bij de doelgroep van de woning van uw keuze. Zo zijn er specifieke woningen voor bijvoorbeeld
ouderen of juist voor studenten.

De gezinssamenstelling

Past u binnen het profiel van de woningen. Zo bieden wij specifieke woningen aan voor gezinnen met meerdere kinderen of juist voor alleenstaanden.

Het inkomen

Woningcorporaties zijn verplicht om ‘passend’ toe te wijzen. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning mag uw bruto jaarinkomen niet hoger zijn dan € 39.055,-. Verdient u meer, dan kunt u alleen reageren op vrije sector huurwoningen. Deze worden eveneens aangeboden via Thuis in Limburg.

De inschrijftijd

Bij Thuis in Limburg geldt ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Degene die het langst ingeschreven staat voor een woning, maakt de meeste kans.

Terug
Terug
Vinco Wonen