Vrijdag 7 juni is ons kantoor gesloten. Ook telefonisch zijn we dan niet bereikbaar!
Vrijdag 7 juni is ons kantoor gesloten. Ook telefonisch zijn we dan niet bereikbaar!
TestVrijdag 7 juni is ons kantoor gesloten. Ook telefonisch zijn we dan niet bereikbaar!

Huur opzeggen

Als u de huur van uw woning, garage of parkeerplaats bij Vincio Wonen wilt opzeggen, moet u een paar dingen regelen. Op deze pagina hebben wij alles wat u moet weten op een rij gezet.

De huur schriftelijk opzeggen

De huur kan alleen schriftelijk worden opgezegd via het formulier voor huuropzegging. U moet het formulier ingevuld naar ons sturen. Als er naast een huurder ook een medehuurder is, moeten beiden de opzegging ondertekenen (als beiden weggaan).

Datum huuropzegging

U mag de huur elke dag van de maand opzeggen. U hoeft dus niet meer te wachten tot de eerste dag van de maand. Dit is makkelijker voor u en de periode dat u dubbele huur moet betalen kan hiermee worden verkort. De laatste dag van de huurovereenkomst moet wel een werkdag zijn en mag niet in het weekend vallen of op een feestdag. Als dit wel het geval is verschuift de opzegdatum automatisch naar de eerste werkdag na het weekend of de feestdag. 

Opzegtermijn

De opzegtermijn gaat in op de datum waarop wij de huuropzegging ontvangen. De opzegtermijn is minstens 1 maand. U huurt de woning dus altijd nog 1 maand vanaf het moment dat u de opzegging bij ons meldt. U kunt de huur ook al 2 of 3 maanden van tevoren opzeggen; zodra u weet wanneer u de woning gaat verlaten, kunt u het formulier huuropzegging al invullen en naar ons toe sturen.

Laatste huurbetaling

U moet de huur betalen tot en met de laatste dag van de huurovereenkomst. Het kan zijn dat de huur voor de hele maand al is afgeschreven. We betalen u de huur terug voor de dagen dat u niet meer bij ons huurt. We maken het bedrag naar u over na de eindafrekening. Die krijgt u uiterlijk binnen 6 weken na de laatste dag van de huurovereenkomst.
In de regel komen we op de laatste dag van de huurovereenkomst bij u langs voor de eindinspectie. Dan levert u ook de sleutels in.


Bijvoorbeeld:
U zegt op 17 juni de huur bij ons op. Op zijn vroegst eindigt de huurovereenkomst op 17 juli. De huur voor de maand juli wordt op 1 juli van uw rekening afgeschreven met een automatische incasso. U krijgt een paar weken later de eindafrekening van uw woning. Het geld dat u teveel heeft betaald vanaf 18 juli, maken we na de eindafrekening naar u over.


Woningopname

Als huurder bent u verantwoordelijk voor het in originele staat opleveren van de woning. Wat dat precies inhoudt staat op de pagina Hoe laat ik een woning achter? 

Vooropname

Na het ontvangen van uw huuropzegging nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om een zogenaamde ‘vooropname’ te doen. Tijdens de vooropname zullen wij toelichten hoe de woning achter gelaten moet worden en wat u eventueel nog moet doen voor de definitieve opname. Al deze punten leggen we schriftelijk vast in een opnamerapport. 

Eindopname

Kort voor het aflopen van de huurovereenkomst zullen wij de woning dan gezamenlijk nogmaals bekijken voor de ‘eindopname’. Tijdens de eindopname bekijken we of alle punten uit het opnamerapport zijn weggewerkt.

Vragen over aanpassingen

Heeft u aanpassing in uw woning aangebracht? Kijk dan verder op de pagina op de pagina woning aanpassen.

Terug
Terug
Vinco Wonen