Energie kosten

Waar u ook heen gaat: veel dingen zijn stukken duurder. En ook de energierekening stijgt. Hoeveel? Dat verschilt per huishouden en hangt af van verschillende situaties. Denk aan het weer en uw eigen stookgedrag.

Aanpassen voorschot energiekosten 

Huurders die in een appartement of flat wonen betalen een voorschot op de verwarmingskosten aan Vincio Wonen. Anderen betalen het voorschot aan hun energiebedrijf.

Veelgestelde vragen

 • Wat kan ik zelf doen?

  Het weer maar ook uw eigen stookgedrag heeft invloed op de energierekening. Goed nadenken over uw energieverbruik kan helpen. Denk aan korter douchen, tochtstrippen plaatsen of de verwarming een graadje lager zetten of uitzetten in kamers die je niet gebruikt. 

  Kijk ook op de website van Milieu Centraal.

 • Wat doet de rijksoverheid nog meer?

  Om te zorgen dat huishoudens niet in de problemen komen heeft de Rijksoverheid een paar maatregelen genomen. De verlaging van de BTW en energiebelasting. En de instelling van een prijsplafond per 1 november. Voor de meest actuele informatie, kijk op deze website Vraag en antwoord.

 • Wat doet Vincio Wonen?

  Wij gaan door met het verduurzamen van onze woningen. De meeste energie wordt bespaart als een huis goed is geïsoleerd. We kunnen helaas niet alles meteen aanpakken. U hoort van ons als we uw huis gaan verduurzamen en vertellen u dan over de plannen.  

  Ziet u uw kosten stijgen en heeft u moeite om alles te kunnen betalen? Vincio Wonen kan u helpen met een adviesgesprek over de voorzieningenwijzer. Samen kijken we naar uw kosten en ook waar u recht op heeft. Wij kunnen u helpen alles in kaart te brengen. Bel voor een afspraak naar Vincio Wonen 045 522 32 55.

 • Ik betaal mijn voorschot op de stookkosten aan ISTA. Kan ik een stijging verwachten in de kosten?

  ISTA Nederland rekent voor Vincio Wonen de voorschotten en verwarmingskosten af voor huurders in complexen, appartementen of flats van Vincio Wonen. Dit betekent dat u als huurder het voorschot direct aan ISTA betaald. Voor wijzigingen in het voorschot tot 10% neemt u contact op met ISTA. Wijzigingen boven die 10 % stemt u af met Vincio Wonen. 

  Vincio Wonen is met haar energieleverancier een vaste prijsafspraak overeengekomen die tot en met 31 december 2023 loopt. Huurders hoeven dus nog geen schrik te hebben voor de stijgende energieprijzen. 

 • Wat doet mijn gemeente?

 • Wat gebeurt er nog meer?

  Daarnaast doen de gemeenten en rijksoverheid nog meer, gaan wij door met het verduurzamen van onze woningen en u kunt ook zelf aan de slag.

 • Laag inkomen? Vraag energietoeslag aan via je gemeente

  Door de hoge energieprijzen kunt u financieel in de knel komen. Heeft u een laag inkomen, vraag dan bij uw gemeente een energietoeslag aan. Op de site van uw gemeente leest u de voorwaarden. U kunt daar ook de energietoeslag direct aanvragen. 

  Energietoeslag aanvragen in gemeente Heerlen

  Energietoeslag aanvragen in Gemeente Brunssum


Meer informatie 

Heb je vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. 

Informatie over de hoogte en opbouw van je energierekening (Consuwijzer) 

Vergelijk prijzen van verschillende energieleveranciers (Consumentenbond) 

Terug
Terug
Vinco Wonen