Schade en aansprakelijkheid

Er is schade ontstaan aan uw woning. Dat is altijd vervelend, wat de oorzaak ook is. Hieronder leest u wat u het beste kunt doen bij veelvoorkomende schade en hoe u schade kunt melden. Het is altijd belangrijk dat u schade bij ons meldt, als het om een bezit van Vincio Wonen gaat.


Veelgestelde vragen

 • Heeft u schade aan meubels of andere bezittingen (inboedel)?

  Als bewoner bent u zelf verantwoordelijk voor het herstellen van schade aan uw bezittingen. Daarmee bedoelen we schade aan meubels, vloerbedekking, parket of andere spullen. Ook schade aan behang, wanden en plafonds, schilderwerk van deuren en kozijnen in uw woning. Dit valt onder uw eigen inboedelverzekering. Neem hiervoor contact op met uw verzekeraar. Ook als de schade is ontstaan door een lekkende water-, rioolleiding of brand. Tips: - Maak foto's van de schade - Verzamel aankoopbonnen, bankafschriften of offertes met de hoogte van de kosten van de schade.

 • Is er schade ontstaan door inbraak in een eengezinswoning?

  Bij inbraak in uw woning is het belangrijk om altijd aangifte te doen bij de politie. Meld de schade aan de woning daarna via 045-522 3288. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar. Onze verzekeraar vergoedt de kosten voor herstel van de inbraakschade. Dit geldt ook voor glasschade bij inbraak.

 • Is er schade ontstaan door inbraak in een wooncomplex of appartement?

  Bij inbraak in een appartementencomplex doet Vincio Wonen aangifte. Meld de schade via 045-522 3288. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar.

 • Is er glas van een raam of deur gebroken?

  Heeft u het glas niet met opzet gebroken? Dan wordt het glas kosteloos hersteld. Meld de schade via telefoonnummer 0900-2025210.

 • Is er brand geweest?

  Een brand is heel vervelend en veroorzaakt veel overlast en schade bij u en uw buren. Bel na de brand met 045-522 3288. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar. Vincio Wonen zorgt voor het herstel van uw woning. Dat doen we in overleg met u en met onze verzekeraar. Als bewoner bent u na een brand zelf verantwoordelijk voor het herstellen van schade aan uw eigendommen, zoals schade aan meubels, vloerbedekking of andere spullen. Heeft u een inboedelverzekering? Neem dan contact op met uw verzekeraar.

 • Is er schade door kou of bevriezing?

  Is de schade ontstaan omdat u de watertoevoer van buitenkranen of kranen in onverwarmde ruimtes niet hebt afgesloten? Of heeft u de verwarming een langere periode onder de 10 graden gezet? Dan kunnen wij de leiding repareren, maar zijn de kosten voor u.

Terug
Terug
Vinco Wonen