04 dec | Nieuws

Activiteitenlocatie De Weijenberg naar Heerlen STAND-BY!

Woningcorporatie Vincio draagt het beheer van de ontmoetings- en activiteitenlocatie in De Weijenberg vanaf 1 december over aan Heerlen STAND-BY! De Heerlense zorg- en welzijnscoöperatie is van plan om de activiteiten in deze drukbezochte ontmoetingsplek in de Hoensbroekse wijk Mariarade uit te breiden.

Alle buurtbewoners welkom

Ontmoetings- en activiteitenruimte De Weijenberg is een van de plekken in Hoensbroek waar Heerlen STAND-BY! nu al activiteiten organiseert voor 55-plussers en mensen met een beperking. Op het programma staan onder andere koffie-uurtjes en sportactiviteiten voor senioren. “De Weijenberg ligt op een plek in Hoensbroek waar verder weinig andere voorzieningen zijn. We zijn dan ook blij dat we deze locatie kunnen behouden voor de buurt”, aldus Peggy Weelen, directeur van Heerlen STAND-BY! Heerlen STAND-BY! wil het buurtpunt breder inzetten door in de toekomst ook activiteiten te organiseren voor andere buurtbewoners. Peggy Weelen: “In de toekomst is iedereen, van elke leeftijd, welkom in De Weijenberg.”

Heerlen STAND-BY!

Heerlen STAND-BY! is een coöperatie van zorg- en welzijnsorganisaties in Heerlen. In de verschillende buurten in Heerlen en Hoensbroek beheert de organisatie buurtpunten, waar bewoners vanaf 18 jaar terecht kunnen voor een praatje, een kop koffie of deelname aan activiteiten. Ook kunnen mensen er terecht als ze hulp nodig hebben en met vragen en ideeën over de leefbaarheid in hun buurt. De Weijenberg gaat deze rol in de toekomst ook voor Mariarade vervullen.

Kerntaken

Ook voor andere activiteitenlocaties, zoals de ‘Butting-Inn’ en ‘Grevengoed’ in de Hoensbroekse wijk De Dem, zoekt Vincio Wonen professionals die samen met de bewoners hun schouders willen zetten onder een gevarieerd programma. Caroline Koolen, coördinator Wonen bij Vincio Wonen, licht toe: “Wij zoeken betrokken partners die samen met de vele vrijwilligers, die in de Hoensbroekse ontmoetingsruimten actief zijn, structureel op een professionele manier invulling willen geven aan een programma dat voor ontmoeting en verbinding in de wijk zorgt. Niet alleen voor ouderen, maar bijvoorbeeld ook met een programma voor jongeren en kinderen. Samen willen we ervoor zorgen dat de kansen en mogelijkheden van de gemeenschappelijke voorzieningen, die wij ter beschikking stellen aan de wijk, optimaal benut worden.”

Terug
Terug
Vinco Wonen