Vrijdag 30 september is ons kantoor gesloten i.v.m. een personeelsbijeenkomst. Ook telefonisch zijn we dan niet bereikbaar!
Vrijdag 30 september is ons kantoor gesloten i.v.m. een personeelsbijeenkomst. Ook telefonisch zijn we dan niet bereikbaar!
TestVrijdag 30 september is ons kantoor gesloten i.v.m. een personeelsbijeenkomst. Ook telefonisch zijn we dan niet bereikbaar!
19 sep | Nieuws

Dierenweide Lotbroek kan vooruit dankzij donatie van Vincio Wonen

De bewoners van de Lotbroekerweg in Hoensbroek hebben bijzondere buurtgenoten. Alpaca's Binky, Rocky, Kay en Timo leuken de wijk op. Samen met herten, geiten en kippen grazen, spelen en slapen ze op Dierenweide Lotbroek.

De viervoeters leveren een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van de stadse omgeving, aangezien kinderen, ouderen en dierenliefhebbers van alle leeftijden graag met de dieren komen knuffelen om te ontspannen. Iedere woensdag, zaterdag en zondag tussen 10.00 en 11.00 uur ontvangen de dieren graag bezoek.

Dierenweide Lotbroek is een initiatief van Marianne Prickarts en bestaat sinds 2019. Samen met Anja en Marcel Mesters is ze eigenaar van de hele dierenweide, inclusief de dieren. Het terrein ligt achter de woningen van Vincio Wonen. De beestenboel wordt weliswaar draaiende gehouden door negentien enthousiaste en hardwerkende vrijwilligers, maar brengt ook kosten met zich mee. De dieren moeten immers te eten krijgen en het terrein heeft onderhoud nodig, zoals reparaties aan het hekwerk of een goede waterleiding voor de drinkbakken.

Om dit paradijsje in stand te houden, doneert Vincio Wonen jaarlijks € 450,-. Met de donatie draagt Vincio Wonen bij in de financiering van de dierenweide en kunnen de omwonenden van hun wollige buren blijven genieten. In het bijzijn van Remko van Hummel, buurtregisseur van gemeente Heerlen, en verscheidene gelukkige viervoeters droegen Jo Kleijn, Mariëlle Smink, Cor Visser en directeur Sjraar Canjels namens Vincio Wonen de cheque over aan Marianne, Marcel en Anja.

v.l.n.r.: Jo Kleijn (Vincio Wonen), Marcel Mesters, Sjraar Canjels (directeur-bestuurder Vincio Wonen), Marianne Prickarts, Mariëlle Smink (Vincio Wonen), Anja Mesters, Cor Visser (Vincio Wonen) en Remko van Hummel (Buurtregisseur gemeente Heerlen)

Terug
Terug
Vinco Wonen