Op donderdag 8 december is ons kantoor vanaf 15.00 uur gesloten i.v.m. een kerstbijeenkomst
Op donderdag 8 december is ons kantoor vanaf 15.00 uur gesloten i.v.m. een kerstbijeenkomst
TestOp donderdag 8 december is ons kantoor vanaf 15.00 uur gesloten i.v.m. een kerstbijeenkomst
14 nov | Bewonersportretten

Een kwestie van geluk

Zeswegen-Nieuw Husken. In februari 2011 ging Leo Römgens met pensioen. Drie maanden later verhuisde hij van een appartement in Schaesberg naar een gezinswoning in Nieuw-Husken en kwam de Schotse collie Ace in zijn leven. “Al mijn toekomstplannen die ik tijdens mijn werkzame leven bij de Belastingdienst had, waren hiermee uitgekomen. Ik noem het een kwestie van geluk hebben.”

Toeval of niet. Toen Leo op zoek ging naar een gezinswoning in Nieuw-Husken kwam net – zes huizen verwijderd van zijn vriendin – een huis vrij. “Ik had mij al eerder ingeschreven met Nieuw-Husken als voorkeurswijk. Nu weet ik ook waarom. Ik vind het er fijn wonen, net buiten het centrum en dichtbij de toegangswegen naar en van Heerlen. Het is rustig en we hebben prachtige natuur met mooie wandelgebieden in de buurt. In de wijk zelf wandel ik elke dag door het groengebied rond Nieuw-Husken. Voor langere wandelingen gaan we naar de Brunssumerheide of de Eperheide. Ook gaat Ace mee op vakantie. Dit jaar hebben we nog heerlijk door het Schwarzwald gewandeld.”

Ogen en oren van alle huurders

“Na 39 jaar bij de Belastingdienst te hebben gewerkt, heb ik eerst een tijdje genoten van de rust”, vertelt Leo verder. “Eenmaal gesetteld begon het bloed te kruipen om weer iets te doen te hebben. Juist op dat moment zag ik in het bewonersblad van De Voorzorg een oproep van de huurdersbelangenvereniging staan. De SOHV was op zoek naar nieuwe leden. Dat leek mij wel wat. Ik heb mij aangemeld en intussen ben ik bestuurslid. Dit jaar zijn wij begonnen met het organiseren van huurdersbijeenkomsten voor elke wijk. Alle huurders zijn hiervoor uitgenodigd. Wij hebben tijdens deze bijeenkomsten als ogen en oren van de huurders de klachten over bijvoorbeeld achterstallig onderhoud, maar ook de positieve geluiden opgetekend. Het positieve krijgt steeds meer de overhand. De wijkbeheerder zijn zichtbaar in de wijken en ook ‘het kantoor’ heeft de deuren voor de huurders geopend. Zelf ben ik hier erg tevreden over. Ik heb laatst een nieuw keukenblok gekregen en er was iets niet helemaal goed gegaan met de installatie. Een telefoontje was voldoende om het probleem op te lossen. Beter kan het gewoon niet.”

Nieuwe energie

“Ongeveer 20 keer bij jaar komen wij als bestuur bij elkaar om de ontwikkelingen te bespreken. Dat is best vaak, maar er ligt ook een grote opgave. Denk aan het energievriendelijker maken van woningen. Als ik naar mijn eigen huis kijk, heb ik een nieuw keukenblok, een nieuw ventilatiesysteem en een nog jonge cv-ketel. Een logische volgende stap zou zijn het huis beter te isoleren. Daar heeft iedereen baat bij. Het afgelopen jaar zijn alle woningen onder de loep genomen en is bekeken wat er nodig is qua onderhoud, renovatie of verduurzaming. Als kritische huurder houd ik de plannen die op basis van deze inventarisatie gemaakt worden, goed in de gaten. Samen werken we zo met nieuwe energie aan een mooie toekomst voor wonen in Parkstad.”


De SOHV is de huurdersbelangenvereniging van Vincio Wonen.
De afkorting staat voor Stichting Overleg Huurders Verhuurders. De leden behartigen samen de belangen van alle huurders. Zij voeren hiervoor overleg met de directeur/bestuurder. Wilt u meedenken en meepraten over het beleid van Vincio Wonen? Kijk voor meer informatie op www.sohvdevoorzorg.nl.

Terug
Terug
Vinco Wonen