20 nov | Nieuws

Even voorstellen: Vincio Wonen

Een nieuwe naam. Een nieuwe huisstijl. Aan het einde van 2019 nemen we afscheid van De Voorzorg. En op de drempel van 2020, in het jaar van ons 100-jarige bestaan, verwelkomen we Vincio Wonen. De toekomst. We zijn trots op onze veranderde organisatie, die nu bekroond wordt met een heel nieuwe uitstraling. De kers op de taart. Hier zetten we de belangrijkste veranderingen voor u op een rij.

Een nieuwe naam

Uit tientallen namen hebben we voor Vincio Wonen gekoz­en. Vincio is een oud Latijns woord dat voor ‘verbinden’ staat. En dat is precies wat wij als woningcorporatie willen doen. Wij willen een verbind­er zijn voor onze huurders, woningzoekenden, de regio en onze maatschappelijke partners. In onze nieuwe naam zijn de woorden ‘Vincio’ en ‘Wonen’ onlosmakelijk met elkaar verbonden. Want wonen, daar gaat het natuurlijk om.

Hier ben ik thuis

Onze missie is van huis naar mens. Wij werken elke dag aan passend wonen in een prettige omgeving voor mensen die daarin zelf niet kunnen voorzien. Aan de naam Vincio Wonen hebben we daarom het motto Hier ben ik thuis verbonden. In de gesprekken die wij voeren met bewoners komt dit steeds naar voren als belangrijkste reden waarom ze ergens wonen. Mensen voelen zich thuis in hun woning en in hun wijk. Maar er is meer: Vincio Wonen wil ook een goede werkgever zijn waar medewerkers zich thuis voelen.

Samen maken we vitale buurten

Vitale buren maken vitale buurten. Samen met onze maatschappelijke partners, andere woningcorporaties, de gemeente Brunssum en Heerlen, én vooral ook samen met onze huurders werken we aan vitale buurten. Dat zijn buurten met woningen voor jong en oud, gezinnen en alleenstaanden, voor iedereen. Samen investeren we in toekomstbestendige buurten waarin iedereen zich thuis voelt en zich verantwoordelijk voelt voor een prettige woonomgeving.

Een nieuwe huisstijl

De nieuwe naam en slogan worden weergegeven in een nieuwe huisstijl. Alles wat bij Vincio Wonen de deur uit gaat krijgt een nieuwe uitstraling: onze brieven en enveloppen, onze website, de belettering van onze auto’s, ons kantoor en de kleding van onze wijkbeheerders. Overal ziet u straks de naam Vincio Wonen met de V in de vorm van een hart terug. Fris, vrolijk en ondernemend. Warm, betrokken en huiselijk. Sociaal en kleurrijk, symbool voor wat we voor u, voor jong en oud, voor bestaande huurders en woningzoekenden én voor onze partners willen betekenen. Dichtbij, transparant en helder en compact. Een warm welkom. Dat is helemaal de stijl van Vincio Wonen.

Terug
Terug
Vinco Wonen