Vrijdag 7 juni is ons kantoor gesloten. Ook telefonisch zijn we dan niet bereikbaar!
Vrijdag 7 juni is ons kantoor gesloten. Ook telefonisch zijn we dan niet bereikbaar!
TestVrijdag 7 juni is ons kantoor gesloten. Ook telefonisch zijn we dan niet bereikbaar!
05 nov | Bewonersportretten

Na 10 jaar voelt het hier nog elke dag als vakantie

Meezenbroek. Annita (65) en Jan (71) Donners wonen sinds 2009 in 
Parc Buirette in Meezenbroek. Pal aan het Vijverpark met het uitzicht over een van de rietvijvers. “Wij genieten alle vier de seizoenen van een prachtige tuin maar hoeven hem gelukkig niet zelf te onderhouden”, lacht Jan.
Deze maand wonen Annita en Jan precies 10 jaar in Parc Buirette. Zij horen bij de eerste bewoners van het appartementencomplex dat een bijzondere mix van woningen bevat: seniorenwoningen, zorgwoningen, gezinswoningen voor mantelzorg, een wijksteunpunt voor zorg, een praktijk voor fysiotherapie en ‘gewone’ parkappartementen.

Annita was 10 jaar geleden de drijvende kracht om een van de modelwoningen te bezichtigen. “Wij woonden al 35 jaar met veel plezier aan de Verschuurstraat. In een fijn huis met een heerlijke tuin”, vertelt zij. “Jan wilde de tuin niet opgeven. Hij peinsde er dus niet over om te verhuizen naar een appartement. Omdat wij steeds meer overlast ervoeren rond ons huis, besloot hij dat een kijkje geen kwaad kon.”

“Eenmaal over de drempel van de modelwoning was hij verkocht en ik trouwens ook. Een maand later was ons huurcontract getekend.”

Puur genieten

“Ik heb geen seconde spijt gehad van de verhuizing”, lacht Jan. “Het appartement is in een woord fantastisch. Maar, het is vooral het uitzicht vanuit onze woning over het park en de rietvijver dat mij elke dag opnieuw verrast.”

“Wij horen bij de weinige Heerlenaren die aan het water wonen, met alle vogels en natuur die daarbij horen. In de lente, de zomer, herfst en winter voelt het alsof we op vakantie zijn. Gek genoeg zitten we hier dan ook vaker buiten op ons balkon dan dat wij in de Verschuurstraat in onze tuin zaten. Met het grote voordeel dat we al dat groen niet zelf hoeven te onderhouden. Zo blijft er meer tijd over voor andere dingen. Zoals naar voetballen kijken. Elke week staan wij langs de lijn van onze favoriete club V.V. Heksenberg. En we hebben een leuke vriendenclub waar we regelmatig mee op stap gaan.”

Lekker thuis

“Onze twee dochters en mijn moeder wonen in de buurt. Ook het contact met onze buren is goed. Een keer per jaar organiseren we een gezellig tuinfeest. Dit initiatief smaakt wat ons betreft naar meer. Jan werkt als vrijwilliger bij Apetito. Hij brengt maaltijden naar senioren. Naast mijn werk op de Praktijkschool in Heerlen zou ik best meer willen organiseren  met en voor onze buren, maar de gemeenschappelijke ruimte wordt momenteel gebruiktvoor zorgactiviteiten. Die is dus bezet. Als ik straks zelf met pensioen ben is er misschien meer ruimte om samen met onze buren te genieten van ons mooie thuis midden in het groen.”

Leuk weetje

De naam ‘Buirette’ komt uit de geschiedenis van Heerlen en herinnert aan de Duitse familie die in de 17e eeuw de eigenaar was van het toenmalige Kasteel Meezenbroek. De familie gaf opdracht om het huidige poortgebouw te realiseren: het familiewapen siert nog steeds de ingang van het gebouw aan de Kasteellaan.

Terug
Terug
Vinco Wonen