30 jan | Nieuws

Samen verduurzamen in Meezenbroek, Heerlen

In opdracht van Vincio Wonen is BAM Wonen gestart met het verduurzamen van onze woningen in de wijk Meezenbroek te Heerlen. Het project Meezenbroek bestaat in totaal uit 196 woningen. Het plan wordt gefaseerd aangepakt en we starten met 24 woningen in 2023. We gaan de meeste woningen renoveren aan de binnenkant en isoleren aan de buitenkant. Een aantal woningen wordt vervangen door nieuwbouw.

Verduurzamen woningen Meezenbroek

Sjraar Canjels, bestuurder woningcorporatie Vincio Wonen: ‘’De komende jaren staan voor ons in het teken van het verduurzamen van onze woningen. In totaal zullen we zo’n 1.700 woningen aanpakken. De woningen voldoen straks aan nieuwe duurzaamheidsnormen en hierdoor worden de woningen comfortabeler, mooier en energiezuiniger. De bewoners gaan dus fijner wonen en minder energie gebruiken.’’

Bouwpartner

Voor de bouw van de woningen in Meezenbroek werken we samen met BAM Wonen. Jeffry Savelkoul, commercieel directeur BAM Wonen: “We zijn blij dat Vincio Wonen ons als bouwpartner heeft gekozen voor het verduurzamen van de wijk Meezenbroek. De wijk Meezenbroek is een voormalige mijnwerkerskolonie met karakteristieke woningen. Samen met architect Jules Beckers zorgen we voor behoud van de authentieke sfeer van de wijk.”

Gefaseerde aanpak

Het project wordt gefaseerd aangepakt. Dit doen we onder andere om de overlast (vrachtverkeer, parkeerproblemen) te beperken in de wijk en de leefbaarheid te behouden. Een aantal woningen aan de Kasteellaan zijn in deze eerste fase aan de beurt.

Dat betekent ook dat er nog veel woningen zijn in Meezenbroek waar we dit jaar niet mee starten. Deze bewoners willen we graag helpen hun energielasten nu te verlagen. In overleg met de huurdersbelangenvereniging Vincio Wonen en de ambassadeursgroep van Meezenbroek worden in januari en februari tochtwerende maatregelen aangebracht in deze woningen.

De eerste bewonersbijeenkomst heeft vorig jaar plaatsgevonden en begin dit jaar zijn BAM Wonen en Vincio Wonen bij alle bewoners (van de eerste fase) thuis geweest voor de zogenaamde ‘warme opname’.

Kasteellaan 59 is het inloophuis. Een woning waar bewoners en ook omwonenden kunnen binnenlopen met vragen. In de inloopwoning kunnen mensen de plannen bekijken en zien welke verduurzamingsmaatregelen er komen.

Meer informatie is te vinden op:
http://www.vinciowonen.nl/projecten/meezenbroek

Terug
Terug
Vinco Wonen