Wij wensen u prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! Wij zijn gesloten van dinsdag 24 t/m vrijdag 27 december en op dinsdagmiddag 31 december
Wij wensen u prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! Wij zijn gesloten van dinsdag 24 t/m vrijdag 27 december en op dinsdagmiddag 31 december

Huurwoningen

Vincio Wonen verhuurt vooral sociale huurwoningen. Wij zorgen ervoor dat mensen met een kleine beurs bij ons een kwalitatief goede woning vinden voor een betaalbare prijs.

Bekijk de huurwoningen

Inschrijven als woningzoekende

Voor welke woning kunt u zich inschrijven?

Sociale verhuurders zijn door de overheid verplicht om hun woningen ‘passend’ toe te wijzen. Dat betekent dat alleen huishoudens tot een bepaalde inkomensgrens (€ 42.436,- in 2019) in aanmerking komen voor sociale woningen. Valt u binnen deze inkomensgroep, dan kunt u in aanmerking komen voor huurtoeslag. Op de website van de Belastingdienst kunt u controleren of u in aanmerking komt voor huurtoeslag.

Komt u niet in aanmerking voor sociale huur?

Als uw inkomen hoger is dan de sociale huurgrens, dan komt u in aanmerking voor de vrije huursector. Dat zijn woningen met een huur boven € 720,42 per maand (prijspeil 2019). De woningen die Vincio Wonen in deze vrije sector aanbiedt, vindt u ook op de website Thuis in Limburg.

Wat gebeurt er na uw inschrijving?

Leest precies hoe wij woningen toewijzen.

Zoekt u met spoed een huurwoning?

Ook dan helpen wij u graag verder. Als u dringend een (andere) woning nodig hebt, adviseren wij u om u zo snel mogelijk in te schrijven bij Vincio Wonen. Dat kan direct online via deze link. U bouwt dan inschrijftijd op en kunt reageren op woningen die worden aangeboden. U kunt zich ook direct inschrijven bij Thuis in Limburg. Dit is een website waarop u het woningaanbod van zo goed als alle woningcorporaties in Limburg vindt. Na de inschrijving kunt u reageren op woningen in heel Limburg. 
Als er sprake is van een medische urgentie kunt u contact opnemen met de afdeling Wmo van uw gemeente. Meer informatie hierover vindt u hier.  

Vragen?

Neem gerust contact op met onze klantenservice: 045 - 522 32 55 of info@vinciowonen.nl.

Terug
Terug
Vinco Wonen