Huurwoningen

Vincio Wonen verhuurt vooral sociale huurwoningen. Wij zorgen ervoor dat mensen met een kleine beurs bij ons een kwalitatief goede woning vinden voor een betaalbare prijs.

Om u een compleet beeld te geven van het woningaanbod, bieden de meeste woningbouwverenigingen in Limburg hun woningen via één website aan. U vindt dit complete aanbod op de website Thuis in Limburg. Ook de woningen die Vincio Wonen beschikbaar heeft, vindt u hier terug.

Inschrijven op Thuis in Limburg

Inschrijven op Thuis in Limburg is gratis. Er zijn geen verplichtingen aan uw inschrijving verbonden.

Voor welke woning kunt u zich inschrijven?

Sociale verhuurders zijn door de overheid verplicht om hun woningen ‘passend’ toe te wijzen. Dat betekent dat alleen huishoudens tot een bepaalde inkomensgrens (klik hier voor de inkomensgrens) in aanmerking komen voor sociale woningen. Valt u binnen deze inkomensgroep, dan kunt u in aanmerking komen voor huurtoeslag. Op de website van de Belastingdienst kunt u controleren of u in aanmerking komt voor huurtoeslag.

Komt u niet in aanmerking voor sociale huur?

Als uw inkomen hoger is dan de sociale huurgrens, dan komt u in aanmerking voor de vrije huursector. Dat zijn woningen met een huur boven € 763,47 per maand (prijspeil 2022). De woningen die Vincio Wonen in deze vrije sector aanbiedt, vindt u ook op de website Thuis in Limburg.

Wat gebeurt er na uw inschrijving?

Lees precies hoe wij woningen toewijzen.

Zoekt u met spoed een huurwoning?

Ook dan helpen wij u graag verder. Als u dringend een (andere) woning nodig hebt, adviseren wij u om u zo snel mogelijk in te schrijven bij Thuis in Limburg. Dit is een website waarop u het woningaanbod van zo goed als alle woningcorporaties in Limburg vindt. Na de inschrijving kunt u reageren op woningen in heel Limburg. 
Als er sprake is van een medische urgentie kunt u contact opnemen met de afdeling Wmo van uw gemeente. Meer informatie hierover vindt u hier.  

Is er sprake van sociale urgentie? Samen met de gemeente hebben alle woningcorporaties in Heerlen een urgentieregeling ingesteld om mensen in sociale noodsituaties snel aan een woning te helpen. Deze regeling houdt in dat u zelf een urgentieverklaring moet aanvragen om voorrang te krijgen bij het verkrijgen van een woning. Een deskundige en onafhankelijke commissie beoordeelt uw aanvraag en kijkt of uw situatie urgent genoeg is om voor de regeling in aanmerking te komen. De urgentieregeling is vooralsnog alleen in Heerlen van toepassing. Meer informatie: www.woonurgentieheerlen.nl.

Vragen?

Neem gerust contact op met onze klantenservice: 045 - 522 32 55 of [email protected].


Veelgestelde vragen

  • Wat gebeurt er na uw inschrijving?

    Lees hier hoe wij woningen toewijzen.

Terug
Terug
Vinco Wonen