Huurwoningen

Vincio Wonen verhuurt vooral sociale huurwoningen. Wij zorgen ervoor dat mensen met een kleine beurs bij ons een kwalitatief goede woning vinden voor een betaalbare prijs.

Om u een compleet beeld te geven van het woningaanbod, bieden de meeste woningbouwverenigingen in Limburg hun woningen via één website aan. U vindt dit complete aanbod op de website Thuis in Limburg. Ook de woningen die Vincio Wonen beschikbaar heeft, vindt u hier terug.

Inschrijven op Thuis in Limburg

Inschrijven op Thuis in Limburg is gratis. Er zijn geen verplichtingen aan uw inschrijving verbonden.

Voor welke woning kunt u zich inschrijven?

Sociale verhuurders zijn door de overheid verplicht om hun woningen ‘passend’ toe te wijzen. Dat betekent dat alleen huishoudens tot een bepaalde inkomensgrens (€ 44.655,- in 2021) in aanmerking komen voor sociale woningen. Valt u binnen deze inkomensgroep, dan kunt u in aanmerking komen voor huurtoeslag. Op de website van de Belastingdienst kunt u controleren of u in aanmerking komt voor huurtoeslag.

Komt u niet in aanmerking voor sociale huur?

Als uw inkomen hoger is dan de sociale huurgrens, dan komt u in aanmerking voor de vrije huursector. Dat zijn woningen met een huur boven € 752,33 per maand (prijspeil 2021). De woningen die Vincio Wonen in deze vrije sector aanbiedt, vindt u ook op de website Thuis in Limburg.

Wat gebeurt er na uw inschrijving?

Lees precies hoe wij woningen toewijzen.

Zoekt u met spoed een huurwoning?

Ook dan helpen wij u graag verder. Als u dringend een (andere) woning nodig hebt, adviseren wij u om u zo snel mogelijk in te schrijven bij Thuis in Limburg. Dit is een website waarop u het woningaanbod van zo goed als alle woningcorporaties in Limburg vindt. Na de inschrijving kunt u reageren op woningen in heel Limburg. 
Als er sprake is van een medische urgentie kunt u contact opnemen met de afdeling Wmo van uw gemeente. Meer informatie hierover vindt u hier.  

Vragen?

Neem gerust contact op met onze klantenservice: 045 - 522 32 55 of [email protected].

Terug
Terug
Vinco Wonen