Huurwoningen

Vincio Wonen verhuurt vooral sociale huurwoningen. Wij zorgen ervoor dat mensen met een kleine beurs bij ons een kwalitatief goede woning vinden voor een betaalbare prijs.

Om u een compleet beeld te geven van het woningaanbod, bieden de meeste woningbouwverenigingen in Limburg hun woningen via één website aan. U vindt dit complete aanbod op de website Thuis in Limburg. Ook de woningen die Vincio Wonen beschikbaar heeft, vindt u hier terug.

Inschrijven op Thuis in Limburg

Inschrijven op Thuis in Limburg is gratis. Er zijn geen verplichtingen aan uw inschrijving verbonden.


Veelgestelde vragen

 • Wat gebeurt er na uw inschrijving?

  Lees hier hoe wij woningen toewijzen.

 • Voor welke woning kan ik inschrijven?

  Sociale verhuurders zijn door de overheid verplicht om hun woningen ‘passend’ toe te wijzen. Dat betekent dat alleen huishoudens tot een bepaalde inkomensgrens in aanmerking komen voor sociale woningen. Klik hier voor meer informatie over de inkomensgrens.

 • Kom ik in aanmerking voor huurtoeslag?

  Op de website van de Belastingdienst kunt u controleren of u in aanmerking komt voor huurtoeslag.

 • Mijn inkomen is te hoog voor de sociale huurgrens, wat nu?

  Als uw inkomen hoger is dan de sociale huurgrens, dan komt u in aanmerking voor de vrije huursector. De woningen die Vincio Wonen in deze vrije sector aanbiedt, vindt u ook op de website Thuis in Limburg.

 • Ik zoek met spoed een woning

  Als u dringend een (andere) woning nodig hebt, adviseren wij u om u zo snel mogelijk in te schrijven bij Thuis in Limburg. Dit is een website waarop u het woningaanbod van zo goed als alle woningcorporaties in Limburg vindt. Na de inschrijving kunt u reageren op woningen in heel Limburg.

  Medische urgentie
  Als er sprake is van een medische urgentie kunt u contact opnemen met de afdeling Wmo van uw gemeente. Meer informatie hierover vindt u hier

  Sociale urgentie
  Samen met de gemeente hebben alle woningcorporaties in Heerlen een urgentieregeling ingesteld om mensen in sociale noodsituaties snel aan een woning te helpen. Deze regeling houdt in dat u zelf een urgentieverklaring moet aanvragen om voorrang te krijgen bij het verkrijgen van een woning. Een deskundige en onafhankelijke commissie beoordeelt uw aanvraag en kijkt of uw situatie urgent genoeg is om voor de regeling in aanmerking te komen. De urgentieregeling is alleen in Heerlen van toepassing. Meer informatie: www.woonurgentieheerlen.nl.

  Heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op.

Terug
Terug
Vinco Wonen