Als u gaat scheiden of uw relatie beëindigt, bepaalt u zelf wie in de woning kan blijven wonen.
Wanneer u er niet zelf uitkomt, kan de rechter een beslissing nemen. Zodra duidelijk is wie er in de woning achterblijft, moet u dit zo snel mogelijk schriftelijk aan ons doorgeven. Hij of zij wordt dan hoofdhuurder van de woning.
Via onderstaand formulier kunt u de wijziging aan ons doorgeven. Omdat beide partijen akkoord dienen te gaan met de beslissing, moet de opzegging van degene die weggaat voorzien zijn van beide handtekeningen.
De achterblijver wordt hoofdhuurder. Hij of zij wordt dus ook aansprakelijk voor het betalen van de huur. Als door de scheiding het rekeningnummer wijzigt, verzoeken wij u de nieuwe IBAN-gegevens door te geven en de bijgevoegde doorlopende SEPA-machtiging in te vullen.
Goed om te weten: voor eventuele huurachterstand van tijdens de gezamenlijk huurperiode, blijven beiden aansprakelijk.
De coalitie heeft in de Voorjaarsnota afgesproken om de huren van sociale huurwoningen in 2025 en 2026 te bevriezen. Er is nog veel onduidelijkheid over deze maatregel. Zodra de formele besluitvorming van het kabinet en de Tweede Kamer bekend is, kunnen wij inschatten wat dit betekent voor u als huurder. Mocht blijken dat de huurverhoging niet doorgaat, dan informeren we u zo snel mogelijk.
U hoeft nu niets te doen en krijgt van ons bericht als het besluit definitief is.