Mechanische ventilatie (MV)

Een systeem voor mechanische ventilatie voert continu en in een laag tempo lucht af. Dit systeem zorgt er zo voor dat vochtige lucht uit verschillende ruimtes, zoals de keuken en de badkamer vervangen wordt door verse buitenlucht. Deze verse lucht komt op een natuurlijke manier binnen via ramen en roosters in kozijnen. De ventilator bevindt zich meestal op zolder of in de (meter)kast.

Storing, service en onderhoud aan de MV-installatie

Voor de periode 2021 t/m 2023 hebben we een contract afgesloten met DHG Service & Onderhoud voor service en onderhoud van de individuele en collectieve installaties voor mechanische ventilatie (MV) in onze woningen.

Heeft u een storing? De monteurs van DHG zijn maandag t/m vrijdag tussen 8.00 – en 17.00 uur bereikbaar via 046 – 474 28 06. Is er een storing die niet kan wachten? Dan belt u de wachtdienst van Vincio Wonen via 045 – 522 32 88.

Onderhoudscyclus MV-installaties

Voor 2024 worden alle MV-installaties geïnspecteerd en geïnventariseerd. De installaties krijgen bij deze inspectie meteen een complete onderhoudsbeurt; de zogenaamde 0-beurt. Na deze 0-beurt start een onderhoudscyclus. Deze ziet er per installatie als volgt uit:

Individuele MV-installaties krijgen voortaan om de 6 jaar onderhoud; hierbij worden de unit, kanalen en roosters gereinigd en wordt de installatie opnieuw ingeregeld.

Collectieve MV-installaties krijgen voortaan om de 5 jaar onderhoud; ook hierbij worden de unit, kanalen en roosters gereinigd en wordt de installatie opnieuw ingeregeld.

Terug
Terug
Vinco Wonen