Vrijdag 7 juni is ons kantoor gesloten. Ook telefonisch zijn we dan niet bereikbaar!
Vrijdag 7 juni is ons kantoor gesloten. Ook telefonisch zijn we dan niet bereikbaar!
TestVrijdag 7 juni is ons kantoor gesloten. Ook telefonisch zijn we dan niet bereikbaar!

Tuinonderhoud

Veel mensen voelen zich thuis bij Vincio Wonen. Een prettige woonomgeving helpt hierbij. Het is prettiger wonen in een buurt die schoon en veilig is én die er mooi uitziet.

Vincio Wonen zorgt zelf voor het ‘collectieve’ groen in parken en rondom complexen. U draagt een steentje bij met het onderhoud van uw tuin.

5 tips voor een mooie (voor)tuin

Van een mooie, goed onderhouden (voor)tuin fleurt de hele buurt op. Met deze tips helpen we u op weg.
 

 • Tip 1 - Onderhoud het groen
  Heeft u gras? Maai het gazon regelmatig.
  Verwijder of vervang dode planten.
  Hark de bodem regelmatig los en verwijder onkruid.
  Tip: Kies ook voor groenblijvers in de winter. Dan geniet u alle vier de seizoenen van een mooie voortuin.
   
 • Tip 2 - Besteed ook aandacht aan de bestrating
  Houd toegangspaden, opritten en achterpaden onkruidvrij. Als u hiermee meteen in het voorjaar begint, heeft u maximaal resultaat.
  Tip: Plaats containers of fietsen uit het straatbeeld en daarom niet in uw voortuin. Of plaats deze uit het straatbeeld. Daar bestaan kant-en-klare oplossingen voor.
   
 • Tip 3 - Zorg voor een verzorgde erfafscheiding
  Heeft u een schutting? Zorg er dan voor dat zowel de schuttingsdelen als de palen recht staan en dat de schutting niet hoger is dan 1.80 m. Verf of beits uw schutting ook regelmatig. Overleg dit met uw buren.
  Is uw tuin omgeven door een haag? Met een snoeibeurt in mei/juni en tegen het einde van de zomer heeft u het mooiste resultaat. Tijdig snoeien van uw heg voorkomt ergernis bij uw buren.
   
 • Tip 4 - Ruim regelmatig op
  Zorg ervoor dat uw tuin vrij is van zwerfafval (ook om eventueel ongedierte op afstand te houden) en gebruik uw tuin niet als opslag of parkeerplaats. Daar zijn andere oplossingen voor.
   
 • Tip 5 - Houd samen het achterpad vrij
  Een achterpad deelt u meestal met uw buren. Het weghalen van onkruid en zwerfvuil is een taak die u en uw buren zelf uitvoert. Stem dit onderhoud af met uw buren zodat het pad goed begaanbaar blijft. Vincio Wonen zorgt voor de technische staat van het achterpad. Is uw achterpad verzakt? Zijn er meerdere gebroken tegels in een vlak? Geef het aan ons door zodat wij het kunnen repareren.

Geen groene vingers?

Lukt het u niet meer om zelfstandig uw voor- en/of achtertuin te onderhouden en heeft u geen hulp van familie en/of vrienden? Laat het ons weten. Mogelijk kan uw wijkbeheerder u in contact brengen met een vrijwilliger of buurthulp.

Terug
Terug
Vinco Wonen