Vrijdag 7 juni is ons kantoor gesloten. Ook telefonisch zijn we dan niet bereikbaar!
Vrijdag 7 juni is ons kantoor gesloten. Ook telefonisch zijn we dan niet bereikbaar!
TestVrijdag 7 juni is ons kantoor gesloten. Ook telefonisch zijn we dan niet bereikbaar!

Warmteterugwinning (WTW)

Een WTW-installatie is geavanceerder dan mechanische ventilatie, dat gericht is op de afvoer van vervuilde lucht. Een WTW-ventilatiesysteem combineert het afvoeren van vervuilde lucht en toevoeren van schone lucht in één systeem. Hierbij zorgt het systeem er met behulp van een warmtewisselaar voor dat er geen warmte verloren gaat. Een WTW-systeem is daarom energievriendelijk.

Een WTW installatie is herkenbaar aan het feit dat er meerdere ventielen zichtbaar. De gebruikelijke in keuken, badkamer en toilet, maar ook extra ventielen meestal nabij gevelkozijnen in bijvoorbeeld de woonkamer.

Storing, service en onderhoud aan de WTW-installatie

Voor de periode 2021 t/m 2023 hebben we een contract afgesloten met Hajnadi Installatietechniek BV voor service en onderhoud van de installaties voor warmteterugwinning (WTW) in onze woningen

Heeft u een storing? De monteurs van Hajnadi zijn 24/7 bereikbaar via 045 – 545 12 00. Zij hebben ook de technische installaties in zorgcentrum Emmastaete en zorgcentrum De Schutse in Hoensbroek in beheer.

Onderhoudscyclus WTW-installaties

De WTW-installaties worden jaarlijks onderhouden. Dit jaar krijgen ze bij een zogenaamde 0-beurt een extra schoonmaak en onderhoudsbeurt. Vervolgens worden jaarlijks de filters vervangen. Om de 3 jaar worden wisselaar en roosters gereinigd en om de 6 jaar worden wisselaar, kanalen- en roosters gereinigd en opnieuw ingeregeld.

Terug
Terug
Vinco Wonen